U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Stichting

 

Tijdens de ruilverkaveling rond 1973 werd besloten om het Vrouweputje dicht te gooien. De mensen hadden geen interesse meer in deze bedevaartsplek. Een naastgelegen fruitteler gebruikte het water nog voor besproeiing van zijn boomgaard, maar anderen zagen deze diepe put als makkelijke vuilstortplaats. Heel heggenlandschap De Poel ging bij de aanleg van de A58 op zijn kop en er werden wel meer putjes gedempt. Toch hebben nog verschillende mensen geprobeerd deze bron te sparen zoals uit krantenartikelen blijkt, maar helaas mocht dit niet baten. Het Maria- of O.L.Vrouweputje bestond niet langer in het Zuid Bevelandse landschap.

Dertig jaar later las Ginny Rentmeester in het boek Zeeuwse mythen & sagen het verhaal van Blinde Tanne die heil zocht bij het O.L. Vrouweputje. Aangezien dit putje vlakbij haar woonplaats ’s-Heer Arendskerke moest liggen ging ze op zoek maar kon het niet vinden. Bij het zeshonderdjarig bestaan van Goes, dacht Rentmeester weer aan dat putje dat symbool stond voor de geschiedenis van de stad Goes en omgeving. De bron zou als aandenken teruggebracht worden in het Zeeuwse landschap.

Maar waar lag het putje precies? Er werden verhalen verteld dat de bron onder de A58 lag, anderen zochten het bij Baarsdorp in de gemeente Borsele. Toevallig kreeg Rentmeester plattegronden in handen waarmee andere geïnteresseerden de juiste plek hadden getraceerd. Wat een geluk, het Vrouweputje lag nu in de gemeente Goes! Al snel werd er een groep vrouwen gevormd met hetzelfde ideaal: een bijzonder stukje Zeeuwse geschiedenis terug op de kaart zetten. Zo ontstond de stichting Vrouweputje die zichzelf als doel heeft gesteld een plekje te creëren waar mensen door de verhalen, de natuur of het geloof bewust worden van zichzelf en de omgeving en tot rust kunnen komen. Om moeder Theresa te citeren: ‘God vraagt ons niet om grootse dingen te doen, alleen kleine dingen met heel veel liefde’.

 

Alle enthousiaste reacties, spontane donaties en aangeboden hulp steunen ons op weg naar de realisatie van dit project. We hopen dat deze bron ook anderen mag motiveren om ‘kleine dingen met heel veel liefde’ uit te dragen.

We zoeken nog vrijwilligers voor het onderhoud en mensen die het leuk
vinden om groepen die het terrein bezoeken meer te vertellen over het
Vrouweputje.
Voel jij je geroepen neem dan contact met ons op: 06-43755680

Stichting het Vrouweputje: Corrie de Baar-Rentmeester, Elisabeth Hijweegen, Peter Urbanus, Kees Catsman en Nel Bouwhuis.